Skip to main content

Maria João Cabrita

Associate Professor with Agregação (Department of Plant Science)

Fotografia
Doctoral Degree: Ciências Agrárias (Universidade de Evora - 2004)
Master Degree: Nutrição Vegetal, Fertilidade dos Solos e Fertilização (Instituto Superior de Agronomia - 1994)
Bachelor's Degree: Engenharia Agro-Industrial (Instituto Superior de Agronomia - 1991)
Department of Plant Science Assembly (Advisor)
Comissão Executiva e de Acompanhamento da Licenciatura em Ciência e Tecnologia dos Alimentos (Director)
Comissão Executiva e de Acompanhamento da Licenciatura em Engenharia Alimentar (Director)
Comissão Executiva e de Acompanhamento da Licenciatura em Enologia (Director)
Comissão Executiva e de Acompanhamento da Pós-Graduação em Enologia (Deputy)
Comissão Executiva e de Acompanhamento da Pós-Graduação em Viticultura (Deputy)
Comissão Executiva e de Acompanhamento do Mestrado em Olivicultura e Tecnologia do Azeite (Deputy)
Comissão Executiva e de Acompanhamento do Mestrado em Tecnologia Alimentar (Director)
Conselho Científico (ICAAM) (Advisor)
Direção de Curso do Programa de Doutoramento em Ciências Agrárias e Ambientais (Deputy)
Direção de Curso do Programa de Doutoramento em Ciências dos Alimentos (Director)
MED - Institute of Mediterranean Agricultural and Environmental Sciences (Vice-Director)
MED - Institute of Mediterranean Agricultural and Environmental Sciences (Integrated Member with doctorate)
Laboratório de Enologia (MED) (Head)
Ciência dos Alimentos, Enologia e Oleicultura
Química e Tecnologia Alimentar
Química enológica, compostos fenólicos e compostos de aroma
Técnicas cromatográficas e preparação de amostra
Pesticidas em azeites, tecnologia MIP
Autenticidade geográfica e varietal de azeites.

Linhas temáticas: Viticultura e Enologia; Olival e azeite


Grupo de investigação: Ciência e Tecnologia dos Alimentos

ALT20-03-0246-FEDER-000034 / Portugal 2020 ,Portugal 2020
em curso até 08/01/2022
ARIMNET2/0001/2015 / FCT
finished in 31/12/2019
ALT20-03-0145-FEDER-000014 / Portugal 2020
finished in 30/06/2020
ALT20-03-0853-FEDER-000013 / Portugal 2020
finished in 22/11/2017
PTDC/AGR-PRO/2003/2014 / FCT
finished in 31/10/2019
PTDC/HIS-ARQ/120236/2010 / FCT
finished in 30/09/2015
Landum, M. C. Félix, M. R. Alho, J. Garcia R. Cabrita M.J. Rei, F. Varanda, C.M.R, 2016. Antagonistic activity of fungi of Olea europaea L. against Colletotrichum acutatum. Microbiological Research 183, 1-9
Laranjo, M., Agulheiro-Santos, A.C., Potes, M.E., Cabrita, M.J., Garcia, R., Fraqueza, M.J., Elias, M. - 2015 - Effects of genotype, salt content and calibre on quality of traditional dry-fermented sausages. Food Control 56 : 119 - 127doi:10.1016/j.foodcont.2015.03.018

* For more publications, perform a search by author name on Digital Repository of Scientific Publications of UÉ.



I Am
Section where you can select the access profile that best suits your situation.
UÉ Candidate
Training Offer, Knowing UÉ, Applications, Social Support and Useful Documentation
UÉ Student
School Calendar, Opportunities, Mobility Programs and Academic Activities
Lecturer and Researcher
R&D Units, Featured News, Research Projects, Activities under Development and Conferences
Alumnus
UÉ Family, Alumni Activities, Testimonials, Career Awards and Events of Interest
Company
Business Events, Submission of Traineeship and Job Offers, UÉ Services
I Want
Section where you can select a quick link, for an action you want to perform