Skip to main content

Maria Inês Silva Caçador Pereira Rouxinol

(MED - Institute of Mediterranean Agricultural and Environmental Sciences)

Fotografia
Doctoral Degree: Bioquímica (Universidade de Évora - 2023)
Master Degree: Mestrado em Bioquímica (Universidade de Évora - 2016)
Bachelor's Degree: Licenciatura em Bioquímica (Universidade de Évora - 2014)
MED - Institute of Mediterranean Agricultural and Environmental Sciences (Integrated Member with doctorate)

Ciência e Tecnologia dos Alimentos


  • “Estratégias para a qualidade e segurança de produtos cárneos transformados garantindo a redução de compostos com potencial carcinogénico”, da parceria ID 49 - Grupo Operacional “Segurança & Qualidade dos Produtos Cárneos Transformados”, operação PDR2020-101-FEADER-031373, cofinanciado por o PDR 2020 - Programa Operacional de Desenvolvimento Rural 2014 - 2020



  • “Investigação e desenvolvimento de novas tecnologias de conservação pós-colheita de uva de mesa sem grainha e na Promoção e divulgação dos resultados de I&D”,financiada pelo Vale da Rosa Sociedade Agrícola Lda. UID/AGR/00115/2013

POCI-01-0247-FEDER-072109 / Portugal 2020 ,Portugal 2020 ,Portugal 2020
acrónimo: ICAPP
finished in 30/06/2023
Agulheiro Santos, A.C., Ricardo-Rodrigues, S., Serranito, A.J., Rouxinol, M.I., Laranjo, M., Nabais, J., Melgão, C. (2020) "Revestimentos edíveis em frutos". Revista da Associação Portuguesa de Horticultura 136, 16-18. https://aphorticultura.pt/revistas/
Rouxinol, M.I., Martins, M.R., Barroso, J.M. & Rato, A.E. (2018). Phenolic characterization and antioxidant assessment of Vitis vinifera L. grapes produced in Alentejo. Book of Abstract of International Conference on Mediterranean Diet and Gastronomy: Linking Innovation, Sustainability and Health, p. 64, University of Évora, Évora.
Rouxinol M. I., Véstia J., Martins M. R., Barroso J. M., Rato A. E. (2017). Avaliação do contéudo fenólico durante a maturação em uvas tintas produzidas no Alentejo. Livro de Resumos do 1º Congresso Luso-Estremadurense de Ciências e Tecnologia. Apresentação oral. Universidade de Évora, Portugal, 20 e 21 de Outubro de 2017. ISBN: 978-989-8550-45-3, pp. 26-27
VESTIA J.;ROUXINOL M.;FERREIRA H.;RATO A.E.; MARTINS M.R.;RODRIGUES S.;BARROSO J.M. (2016). QUANTIFICATION OF CALCIUM IN SPARKLING WINES BY INFRARED SPECTROSCOPY. 10º Simpósio de Viticultura do Alentejo
ROUXINOL M.;VESTIA J.;FERREIRA H.; MARTINS M.R.;RATO A.E.;BARROSO J.M. (2016). Evaluation of the evolution of the anthocyanins profile in red wine grape varieties in Alentejo. 10º Simpósio de Viticultura do Alentejo

* For more publications, perform a search by author name on Digital Repository of Scientific Publications of UÉ.



I Am
Section where you can select the access profile that best suits your situation.
UÉ Candidate
Training Offer, Knowing UÉ, Applications, Social Support and Useful Documentation
UÉ Student
School Calendar, Opportunities, Mobility Programs and Academic Activities
Lecturer and Researcher
R&D Units, Featured News, Research Projects, Activities under Development and Conferences
Alumnus
UÉ Family, Alumni Activities, Testimonials, Career Awards and Events of Interest
Company
Business Events, Submission of Traineeship and Job Offers, UÉ Services
I Want
Section where you can select a quick link, for an action you want to perform